INGREDIENTEN 4 PERSONEN
100 gr witte chocolade
150 ml slagroom
2 eiwitten
30 gr suiker
± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas)
Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas
Bereidingswijze
Spatel eerst de lobbige slagroom door de licht afgekoelde chocolade en spatel er dan het eiwit voorzichtig door.
Doe onderin glazen wat Amarene kersen zodat de bodem bedekt is en lepel er wat sap overheen.
Giet of lepel de mousse in de glazen. Zet ze nu in de koelkast om op te stijven (minstens 2-3 uur)
Ik heb ze een hele nacht op laten stijven. Ben je bijna klaar om het nagerecht op te eten?
Verkruimel wat Amerettini koekjes en strooi ze bovenop het glas.
INGREDIENTEN 8 PERSONEN
9 blaadjes gelatine (18 g)
200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld
4 eetl. kersenjam
sap en rasp van 1 citroen
450 g vanillekwark (Melkan)
200 g witte basterdsuiker
250 ml slagroom stijfgeklopt
500 g kersen
poedersuiker
Voorbereiding
Laat de gelatine weken in ruim koud water. Meng het koekkruim met de jam. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm tot een gelijkmatig geheel.
Bereidingswijze
Verwarm het citroensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme citroensap. Laat dit iets afkoelen tot het lobbig wordt. Meng de kwark met de citroenrasp en de suiker. Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel de slagroom erdoor. Schep het kwarkmengsel in de vorm op de koekbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder de rand van de vorm.
Ingredients
125 gram kersen (je kunt ook kersen uit een pot hiervoor gebruiken) - koop dan ook nog een paar kersen die je heel als garnering kunt gebruiken.
3 blaadjes gelatine
3 eetl suiker
1 zakje vanille suiker
300 ml slagroom
2 eetl crème de cassis
Garnering een blokje pure chocolade
4 vormpjes, kommetjes of bakjes
Wanneer je verse kersen gebruikt was je ze eerst en haal je de pitten er uit. Pureer ze dan met een staafmixer tot dat er een gladde puree ontstaat Week de gelatine in een kom. Zet de blaadjes ruim onder koud water en laat ze 5 minuten staan.
Los ondertussen in een steelpannetje 100ml slagroom, de suiker en de vanille suiker op. Dit doe je op laag vuur. Roer af en toe door de slagroom, wanneer het bijna kookt (dit zie je aan de kleine belletjes die overal ontstaan) haal je het pannetje van het vuur en laat je de room afkoelen tot kamertemperatuur. Wanneer je je vinger in de room doet om te voelen moet het lauw aanvoelen. Giet het water uit de kom met de gelatine en knijp het te veel aan vocht uit de gelatine. Roer door de room (dit doe je wanneer de room nog warm is). Daarna laat je het dus verder afkoelen tot kamertemperatuur. Wanneer de room lauw aanvoelt zet je het pannetje in heel koud water. Laat het nu in 30min - 45min afkoelen en roer af en toe. Tot dat het lobbig is, stijver wordt. Meng dan de kersenpuree er doorheen. Voeg de crème de cassis toe en meng opnieuw goed. Klop de resterende slagroom (200ml) stijf. Doe in een mengkom en spatel dan het lobbige kersenmengsel er doorheen. Je gaat dus niet roeren, maar schept elke keer een flinke schep room van onder naar boven.
Spoel de vormpjes/kommetjes af met koud water.. droog ze niet af, maar laat ze even uitlekken. Daarna vul je de bakjes met het mengsel. Zet ze dan 3 uur in de koelkast om op te stijven. Wanneer je ze uit de vormpjes wilt storten, zet je de vormpjes een paar tellen in heel heet water. Leg een schoteltje of bordje op het vormpje, en keer ze samen om. Haal dan het vormpje/kommetjes eraf. Leg de kersen er op en er naast en schaaf wat chocolade er overheen.
HOE MAAK JE HET?
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de eieren los in een beslagkom. Voeg hier de gesmolten kokosolie, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder en honing aan toe.
Voeg hier het vanille extract bij en meng alles tot een stevig beslag.
Snijd de kersen door midden en verwijder de pit. Meng de kersen vervolgens voorzichtig door het beslag.
Bekleed of vet de bakvorm in en schep het beslag in het cakeblik. Bak de cake vervolgens voor 45 minuten.
RECEPT : Cakeje Van Eigen Deeg.
Bereiding:
Verwarm een oven voor op 180 graden en doe 9 grote of 12 standaard papieren cupcakehouders in een muffinbakplaat.
Mix in een kom de boter en suiker voor ongeveer 4 minuten tot er een luchtig geheel ontstaat.
Voeg de eieren een voor een toe en mix tussendoor op lage stand.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout samen en voeg toe aan het beslag.
Mix voorzichtig de droge ingrediënten door het beslag en stop zodra je geen bloem meer ziet.
Verdeel de helft van het beslag over de cupcakevormpjes en leg hier 2 of 3 ontpitte kersen op.
Voeg aan de andere helft van het beslag de cacao en de melk toe. Mix kort door totdat je een chocolade beslag hebt.
Vul de cupcakehouders aan met het chocoladebeslag totdat deze voor 3/4 gevuld zijn.
Bak de cupcakes gaar in 20-25 minuten.
Laat 5 minuten afkoelen in de bakplaat om ze vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.
Versier de cupcakes met een toef botercrème of, zoals in de foto’s, met een roomkaasfrosting met banketbakkersroom en maak af met een mooie kers.
Wat heb je nodig:
400 gram ontpitte kersen,
200 ml bloem,
100 ml witte basterdsuiker,
75 gram boter of margarine,
1 eetlepel maizena,
3 eetlepels gewone suiker en eventueel wat noten – bijvoorbeeld walnoten.
Voeg 100 ml suiker en 200 ml bloem bij elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes en meng suiker, bloem en boter door elkaar met je handen. Je krijgt nu allemaal kleine ‘kruimels’. Nu kun je eventueel 50 ml. noten toevoegen.
Voor de vulling meng je de kersen met de gewone suiker en de maizena. Dit gaat in een ovenvaste schaal. Hier bovenop komen de kruimels.
Vervolgens bak je dit op ongeveer 225 graden middenin de oven. Na een minuut of 30 is het normaal gesproken klaar – de kruimels zijn mooi goudbruin geworden.
Je serveert deze zomerse crumble met roomijs
Dinteloordseweg 2
4651 RB Steenbergen
KvK: 20152947 BTW-nr : NL001736610B96
Global Gap gecertificeerd
RECEPTEN
EVEN WAT LEKKERRRRSSSS&ZO
WITTE CHOCOLADEMOUSSE MET AMARENE KERSEN
VANILLE KERSEN KWARKTAART
ZOMERSE KERSEN PUDDINKJES
KERSENCAKE
WAT HEB JE NODIG?
2 eieren
150 gram kokosolie
150 gram speltmeel
60 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
100 gram honing
1 tl vanille extract
150 gram kersen
DONAUWELLE CUPCAKES (9-12 STUKS)
Ingrediënten:
200 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
3/4 cup fijne kristalsuiker
3 eieren
1 cup bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
24-27 kersen, ontpit
1 1/2 el cacao
1 tl melk
vanille botercrème
9-12 kersen met steel
KERSENCRUMBLE